Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава07.12.2008
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ У ЧИН СВЕШТЕНИКА РУКОПОЛОЖИО ЂАКОНА МЛАДЕНА ДРОБЊАКА ИЗ МОКРОГ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у недјељу, 7. децембра, у храму Успенија Пресвете Богородице у Мокром, општина Пале, служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење седам свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Митрополит Николај је током литургије у чин свештеника рукоположио ђакона Младена Дробњака из Мокрог, који ће бити парох у храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима, општина Источно Ново Сарајево.

У пригодној бесједи господин Николај је присутним вјерницима у храму указао на важност поста у православљу, током којег настојимо душу сачувати од гријеха, а тијело од овоземаљских уживања.

Митрополит Николај је поручио да све то чинимо да би се што достојнији причестили тијелом и крвљу Господа Исуса Христа.

Протумачио је одјељак из Јеванђеља по Луки, који је прочитан на литургији, а у којем се говори о милостивом Самарјанину, нагласивши значај тјелесног милосрђа у хришћанству.

Честитајући новорукоположеном свештенику Дробњаку рукоположење, господин Николај му је рекао да током служења свом народу и Цркви увијек мора имати на уму ријечи Господа Исуса Христа да је душа човјечија скупља од цијелог свијета.