Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава20.12.2008
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ И ЕПИСКОП НИКАНОР СЛУЖИЛИ СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ НА СОКОЦУ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај и Његово преосвештенство епископ банатски господин Никанор су у петак, 19. децембра, на православни празник Никољдан, служили Свету архијерејску литургију у у храму Светог Пророка Илије на Сокоцу, уз саслужење четири свештеника и четири ђакона Српске православне цркве.

Никољдан је крсна слава митрополита Николаја.

Након литургије и причешћа вјерника, епископ Никанор честитао је крсну славу митрополиту Николају, свештенству и вјерницима који прослављају овај празник, пожељевши свима да истрају у овим, како је рекао, не баш лаким временима за Цркву и народ Божији.

"Сваки пут када служимо Свету литургију, а посебно на велики дан Светог оца Николаја, угодника Божијег и молитвеника, и захвални смо Богу што нам даје снаге, вјере и молитве да молимо заједно са свима светима и да му се у свако вријеме нашег живота обраћамо да нам да све оно што нам је потребно у нашем спасењу", рекао је епископ Никанор.

Господин Никанор је истакао да Господ то чини, не толико нашом заслугом, колико својом љубављу и милошћу, посебно преко својих светих угодника, међу којима је и свети Никола, које је прославио због њиховог живота на земљи док су били и њему служили, а посебно сада у царству Божијем.

Епископ Никанор рекао је да су светитељи посредници наши пред Богом.

Митрополит Николај је захвалио епископу Никанору на топлим ријечима, заблагодаривши што је дошао на Соколац да заједно са вјерницима прослави велики празник и да пресјече славски колач и прислужи славску свијећу.

„Даће Бог да се сусрећемо и да о великим стварима Цркве увијек озбиљно разговарамо и чинимо што је најбоље и што наш српски народ од нас очекује“ – рекао је господин Николај.