Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава

09.01.2013
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ УПРИЛИЧНИО БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у уторак увече, 8. јануара, у својој резиденцији у згради Митрополије дабробосанске у Сарајеву уприличио традиционални божићни пријем за представнике цркава и вјерских заједница у БиХ, власти БиХ, Републике Српске, Федерације БиХ, Града Источно Сарајево, Кантона Сарајево, међународне заједнице, дипломатског кора, те друштвеног, политичког и културног живота у БиХ.

Бројним званицама се у име митрополита Николаја обратио архијерејски намјесник сарајевски протојереј-ставрофор Миомир Зекић који је рекао да нам је данас више него икад потребно подсјећање да Божић значи обнову љубави, наде и вјере, обнову трајних вриједности на којима је заснована људска култура и цивилизација, као што су солидарност, одговорност, помагање и узајамност.

„Све ово Божић носи у себи, јер све то је први ка људском роду учунио Син Божији. Човјеково јесте да попут Пресвете Богородице каже: `Нека буде воља Његова!` Тек тада ће свакоме од нас појединачно бити боље, јер ћемо имати чврст темељ на којем је могуће градити. Поготово су ове вриједности потребне нама у нашој земљи. Потребно је да сви ми, били православни хришћани или не усвојимо и прихватимо свељудску радост и универзалну поруку Божића“ – нагласио је Зекић.

Истичући да у човјеку којег је Бог створио по својој слици и прилици постоји неугасива и вјечита жеља за љубављу, за исцјељењем од гријеха и смрти, протојереј-ставрофор Зекић је истакао да божићна поука - поука љубави Бога ка човјеку и љубави међу људима – постаје нарочито значајна у данашњем тренутку.

„Христос је дошао у свијет да човјеку дарује љубав, донио нам наду у живот вјечни. Христос нас позива да вјерујемо у радост Божића“ – рекао је Зекић.