Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава02.07.2009
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ПРИМИО У ОПРОШТАЈНУ ПОСЈЕТУ АМБАСАДОРА ШУВАЛОВА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у сриједу, 1. јула, у својој резиденцији у згради Митрополије у Сарајеву, примио у опроштајну посјету Његову екселенцију амбасадора Руске Федерације у БиХ господина Константина Шувалова.

Владика Николај захвалио је господину Шувалову на свему што је учинио за православне Србе у БиХ и саму БиХ у току његовог мандата.

Господин Шувалов је рекао да је његов посао у БиХ био више политичког карактера и да му је основни задатак био да ради на заштити интереса сва три конститутивна народа у БиХ.

Митрополит Николај и господин Шувалов оцијенили су неприхватљивим да Српској православној цркви /СПЦ/ још није враћена одузета имовина, а посебно зграда Богословије у Сарајеву. Они су изразили наду да ће ово питање бити врло брзо и на праведан начин ријешено.

Саговорници су изразили задовољство веома добром сарадњом двије братске цркве – СПЦ и Руске православне цркве /РПЦ/.

Митрополит Николај је истакао велики значај доласка патријарха Кирила на чело РПЦ, не само за руски народ него и српски, подсјетивши на његове ставове о Косову и Метохији.

Владика Николај и руски амбасадор у БиХ истакали су посебан значај младих за Цркву, на што указује и руски патријарх Кирил.

Господин Шувалов изразио је посебно задовољство великим бројем младих свештеника у Епархији дабробосанској, и њиховом ангажовањем на проповиједању ријечи Божије.

Митрополит Николај пожелио је господину Шувалову много успјеха у даљем раду и поклонио му икону Богородице Чајничке.