Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава15.07.2009
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ СЕ СУСРЕО СА ФЕДЕРАЛНИМ ПРЕМИЈЕРОМ МУЈЕЗИНОВИЋЕМ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у сриједу, 15. јула, примио у својој резиденцији у згради Митрополије у Сарајеву предсједника Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ господина Мустафу Мујезиновића.

Митрополит Николај захвалио је премијеру Мујезиновићу на посјети и честитао му на избору за предсједника Владе ФБиХ, изразивши очекивања да ће учинити много више на рјешавању нагомиланих проблема на добробит сва три народа у БиХ.

Високопреосвећени је упознао Мујезиновића са проблемом невраћања имовине Српске православне цркве /СПЦ/, посебно зграде Богословије, у којој је сада смјештен Економски факултет.

Господин Николај је указао на чињеницу да и Исламска заједница у БиХ у Сарајеву има свој факултет, Католичка црква двије високошколске установе, а СПЦ ниједну, додајући да се стално говори да су сви равноправни.

„Од имовине нам се ништа не враћа и због тога смо забринути“ – нагласио је владика Николај и истакао да представници власти готово никако појединачно не разговарају са црквама и вјерским заједницама о њиховим проблемима.

Господин Мујезиновић је навео да је сагласан да питање враћања имовине, тако и зграде Богословије, треба рјешавати и да свако треба да добије што је његово, али да за то треба доста средстава и да је потребно направити планове.

Он је навео да ће у плановима будуће стратегије Владе ФБиХ бити уврштено и питање враћања зграде Богословије у Сарајеву.

Митрополит Николај упознао је госта и са осталим проблемима са којима се сусреће СПЦ на територији Митрополије дабробосанске.