Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава05.09.2009
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ СЛУЖИО ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ НА БОГОСЛОВИЈИ У ФОЧИ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у понедјељак, 31. августа, у храму Светог Василија Острошког и Петра Дабробосанског у Фочи служио Свету архијерејску литургију и чин Призива Светог Духа чиме је обиљежен почетак нове школске године на Богословији у овом граду.

Владика Николај је у поздравној бесједи професорима и ученицима пожелио много успјеха, нагласивши да је, да би то остварили, потребно да знају шта хоће да буду.

„Вама је потребна вјера као покретач и без ње нема правог идеала. Надрелигиозни људски идеал је Бог и већег идеала за човјека нема, па ни за вас. Идеал не може да буде ниједан од земаљских циљева већ надземаљски“ – истакао је господин Николај.

Високопреосвећени је рекао ученицима да су се одазивом на Божији позив одлучили да уздигну себе изнад земаљског и пролазног, нагласивши да је то главни услов за њихов успјех у школи и након тога у свештеничком позиву.

„Највише што у овој школи морате научити и усвојити јесте да Бога треба схватити, прије свега, као духовно-моралну силу, као морално савршенство, као љубав и апсолутну доброту“ – поручио је митрополит Николај.