Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава18.09.2009
ЧЕСТИТКА МИТРОПОЛИТА НИКОЛАЈА ПОВОДОМ РАМАЗАНСКОГ БАЈРАМА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је, поводом предстојећег муслиманског празника Рамазанског бајрама, упутио честитке поглавару Исламске заједнице у БиХ реису-л-улеми господину Мустафи Церићу и свим муслиманима у БиХ.

Текст честитке преносимо у цјелости:

„Ваша Еминенцијо,

Најсрдачније Вам честитамо ове празничне дане завршетка рамазанског поста и свечаности Бајрама, са жељом да Вас и Вашу породицу, улему и све муслимане у Босни и Херцеговини, благи Господ награди за жртву и одрицање током посних дана, а у данима славља обрадује својим изобилним небеским и земаљским даровима.

Ми се, с нашим свештенством и вјерницима свете Цркве Христове, искрено молимо Господу Богу да на овим нашим просторима заједничког живљења народа различитих увјерења, а опет браће по створености и уједињених у вјери у једнога Бога, као и у цијелом свијету, завлада истински мир, љубав, разумијевање и добра воља, како би достојно могли прославити Бога – Творца свих и свега“.

Митрополит Николај је бајрамске честитке упутио и високим званичницима из реда бошњачког народа у БиХ, Републици Српској и Федерацији БиХ, те амбасадорима исламских земаља у БиХ.