• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


05.08.2019.

У СОКОЦУ  ОБИЉЕЖЕНА 800-ГОДИШЊИЦА АУТОКЕФАЛНОСТИ СП ЦРКВЕ


Данас, 1. августа 2019. године , у Сокоцу на Романији, незваничкој престоници Романије, обиљежена је 800-годишњица  аутокефалности СП Цркве и епархије Дабро-босанске, а по програму како је сачинио Организациони одбор  митрополије Дабро-босанске. У 18:00 часова служено је вечерње, а у наставку обављена је свечана литија кроз град Соколац. На крају литије извршен је помен свим пострадалим борцима Сокоца који животе своје дадоше за крст часни, слободу златну и за стварање Републике Српске.  Свечаностима је началствовао Високопреосвећени митрополит дабробосански Господин Хризостом.


У наставку свечаности одржана је СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА  у Диховном центру  ЦО Соколац.  У богатом програму ове Академије истакут је значај и улога СП Цркве у историји Српског народа.  Након интонирања химни Р.Српске и Србије  присутне је поздравио Високопреосвећени Господин Хризостом који је одржао бесједу о Значају и улози СП Цркве и митрополије Дабро-босанске кроз вијекове. Упечатљиво предавање о аутолефалности СП Цркве одржао је др. Радован Пилиповић из Београда, директор Архива СП Цркве. У умјетничком дијелу Академије истакли су се црквена пјевачка група са Пала, вокални квартет митрополије Дабро-босанске ''Исидор Бајић' и пјесник из Сокоца г.  Миланко Боровчанин -Ромсок.


Уистину треба рећи и констатовати да је вечерашње славље у Сокоцу било свечано и величанствено, на понос и част свих сокочана и њихових гостију.


Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.