• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


12.04.2019.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У ПАЛАМА

Историјске Пале из дана у дан, из године у годину све више и убрзано постају град пожељан за лијепо и пријатно живљење. Пале су данас универзитетски град, град младих и туристичке перспективе. Осјетивши потребу да и Црква да свој допринос том и таквом граду блажене успомене митрополит Николај у корелацији са градском и општинском влашћу благословио је градњу новог храма  св. арх. Гаврила  у Палама.


Доласком 2017. године на трон митрополита дабробосанских  Његово високопреосвештенство Господин Хризостом интензивирао је радове како на самом храму, тако исто и на изградњи, ако Бог да, цркве Светог Василија Великог на Јахорини те других мањих цркава око Пала. Примарно је да се до идуће 2020. године храм св. арх. Гаврила припреми за јубиларно освећење и да се чим прије поставе и освете темељи  цркве на Јахорини. 


У Палама је и веома значајна ''Цековића кућа'' - завјештање породице Цековић митрополији Дабро-босанској, која је стављена у функцију културе Пала. Управо је данас, 11. априла т. г.,  Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански био у радној посјети Палама и у ''Цековића кући'' примио на разговор  Господина Др. Момчила Крајишника и протојереја-ставрофора Милојка Дробњака са којима је разговарао о горе поменутим и другим темама, а у контексту великих јубилеја пред којима се налазимо.
Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2018.ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.