Loading...

 

  

 Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава

03.02.2013
СВЕТИ САВА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У СОКОЦУВелики српски и православни празник посвећен Светом Сави – првом архиепископу и просвјетитељу српском – прослављен је свечано и пригодним манифестацијама у Црквеној општини и парохији соколачкој.

Прослава је почела уочи Савиндана, у суботу, 26. јануара, у храму Свих Светих на Стјеницама, гдје је у 16.00 часова служено вечерње богослужење и обављен славски обред.

Дјеца која живе у овом селу припремила су рецитације посвећене Светом Сави, а локално свештенство их је обрадовало светосавским пакетићима.

У храму Светога Пророка Илије у Сокоцу је у 19.00 часова служено вечерње богослужење са петохљебницом, након чега је одржана дјечија духовна приредба.

На Савиндан, у недјељу, 27. јануара, служене су Свете литургије у храмовима Светога Пророка Илије и Преподобне мати Параскеве у Сокоцу.

У току литургије обављени су славски обреди и уприличене дјечије рецитације, а дјеци су подијељени светосавски пакетићи и слаткиши.

У Спортској дворани ну Сокоцу у 11.00 часова одржана је Светосавска академија на којој је приказан богат духовни и културно-умјетнички програм.

У 12.00 часова је у просторијама Основне школе Соколац обављен славски обред и славски ручак.