• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


12.02.2019.

СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА У ФОЧИ


Празник тројице светих јерарха: Василија Великог, Григорија Богослова  и Јована Златоуста  данас је, 12. фебруара 2019. године, свечано и торжествено прослављен у Фочи, тачније у храму св. Петра дабробосанског и св. Василија острошког у Богословији у Велечеву. Свету архијерејску литургију служио је Високопреосвећени митрополит дабробосански Господин Хризостом, а саслуживали су му: архимандрит Кипријан Топаловић, протојереји Никола Ковач и Александар Видаковић, јереји Бојан Кулашевић и Љубомир Пријовић, те ђакони: Ранко Ковач, Будимир Гардовић и Милош Јањић.

На светој архијерејској литургији Високопреосвећени Господин Митрополит рукоположио је у чин презвитера  ђакона Милоша Јањића, проф. приправника у Богословији у Фочи.
У бесједи о света три јерарха Високопреосвећени Господин Митрополит је истако њихов свети живот, богословско учење и свету и велику мисију коју су имали у IV вијеку када се стари грчко-римски свијет распадао, а настајао нови хришћански свијет. 

Високопреосвећени је подсјетио ученике и наставнике да је управо њихова богословија свој рад започела као богословија света три јерарха. Пожелио је да Бог молитвама светих јерараха  Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог  њих благослови, да им подари снаге и духовне мудрости и богословског напретка како би и они могли дати одговоре на многа питања и задатке које ће пред њих поставити и овај свијет и њихова будућа служба.

Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2018.ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.