• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


09.02.2019.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ЕПАРХИЈСКОГ САВЈЕТА МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРО-БОСАНСКЕ


Данас је у суботу, 9. фебруара 2019. године, одржана  сједница (у форми пленума)  Епархијског савјета митрополије Дабро-босанске. Сједница је одржана у палати Митроплије у Сарајеву.  Након верификације мандата нових чланова  Епархијског савјета у мандатном року од 2018-2024. године  обављен је призив Светога Духа на почетку засједања у саборном  храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву. Нови чланови Епархијског савјета из редова  световњака положили су заклетву.


У наставку засједања изабрани су: 1) Господин Мирко Пандруревић из Сокоца за потпредсједника Епархијског савјета; 2) јереј Жарко Савић из Штрбаца и Господин Срђан Пјано из Фоче за секретаре Е.С-та; 3) архимандрит Јован Гардовић, протојереј-ставрофор Горан Живковић, јереј Бошко Тошовић, јереј Душан Андрић, те господа: Драган Остојић, Зоран Мојовић, Дражаенко Убипариповић,  Вукашин Црњак,  Алекса Ћебић и Мирко Благојевић изабрани су за чланове ЕУО-р; 4) Господин Вукашин Црњак изабран је за потпредсједника ЕУО-ра; 5) јереј Милан Ђукић за секретара ЕУО-ра.
Након конститусања Е.С-та и ЕУО-ра настављена је сједница. Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом поднио је извјештај о стању у Епархији. У наставку  Комисија ЕУО-ра за преглед пословања ЕУО-ра и Канцеларије митрополије у Сарајеву предложен је и усвојен Завршни рачун за 2018. годину, а потом и Буџет за 2019. годину.
Саслушани су и усвојени извјештају о пословањима  Фондова Митрополије.


На крају Е.С-јет је разматрао информацију о одузетој имовини црквених јединица - ЦО-на и Манастира, са посебним освртом на Бугојно у ком је одузето земљиште СП Цркве поклоњено другој вјерској заједници. У наставку Њ. ВПр.Господин Митрополит је извјестио  ЕС-јет о рјешењу Општинског Суда у Мостару којим је имовину Митрополије у Мостару  укњижио као имовину епархије Захумско-херцеговачке. Епархијски савјет је донио одговарајуће закључке по овим извјештајима и ставио у дужност ЕУО-ру да по њима даље поступа.
Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2018.ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.