Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава28.03.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ НА ЦВИЈЕТИ СЛУЖИО У ВОЈКОВИЋИМА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у недјељу, 28. марта, на православни празник Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим - Цвијети, у храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима, општина Источна Илиџа, служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење два свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Митрополит Николај је причестио велики број присутних вјерника и честитао им наступајуће васкршње празнике.

У пригодној бесједи, владика Николај је говорио о празнику Цвијети, истакавши да је он наговјештај Христовог свијетлог васкрсења.

„И за недељу дана ћемо, као и данас, доћи у овај свети храм да станемо пред лице Божије, и да као она дјеца у Јерусалиму посвједочимо и прославимо Бога са ријечима: Благословен који долази у име Господње – цар Израиљев“ – истакао је господин Николај.

Наглашавајући да је Христос међу нама увијек био и остао као Богочовјек, јер га је Бог Отац прославио на земљи, високопреосвећени је рекао да ћемо у 40 дан по Васкрсу прославити Вазнесење Господње, односно дан када је Бог и на небу прославио човјека.

„Тиме је Господ доказао да је отаџбина свију нас на небу, а не овдје на земљи“ – истакао је митрополит Николај.

Владика Николај је напоменуо да се требамо да угледамо на Исуса Христа – да будемо богови по благодати у Духу Светоме, јер Христос ради човјека битише овдје, а човјек је слика и прилика Божија.

„Од цијеле твари, ми људи смо једини створени по лику Божијем и цијели свој живот треба да уподобљавамо Богу и да живимо по закону Божијем и Христовом Јеванђељу“ – поручио је господин Николај.