• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


26.01.2019.

МОЛИТВЕНА ОСМИНА ЗА ЈЕДИНСТВО ХРИШЋАНА


Вечерас је, 25. јануара 2019. године са почетком у 18:00 часова, у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву одржана молитва за јединство хришћана. Наиме, вишегодишња је, па и вишедеценијска традиција у Сарајеву да се реализује заједнички програм СП Цркве и римокатоличе цркве  молитвена осмина за једнство хришћана. Молитвена осмина сваке године почиње 18. јануара у катедрали срца Исусова, а завршава се 25. јануара у саборној цркви у Сарајеву.

Молитвени обред служио је Восокопреосвећени митрополит господин Хризостом уз саслужење протојереја-ставрофора Владимира Ступара и Чедомира Ђелма и ђакона Будимира Гардовића. Пригодну бесједу о јединству хришћана одржао је Узорити кардинал Господин Винко Пуљић, надбискуп врхбосански, који је са својом пратњом те многобројним свећеницима, редовницима и редовницима те вјерницима римокатоличе цркве узео молитвеног учешћа у вјечерашњој молитви. На крају молитвене осмине Високореосвећени Господин Митрополит поздравио је Господина Кардинала и све сабране, захвалио им на молитвеном учешћи и пожелио свако добро од Господа.
У наставку ововечерањег окупљања Високопреосвећени је позвао господина кардинала и његову пратњу на вечеру у палату митрополије.
Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2018.ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.