Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава30.03.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ЧЕСТИТАО КАТОЛИЧКИ ВАСКРС

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај упутио је честитку поводом наступајућег католичког Васкрса надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима и вјерницима католичке вјероисповјести у БиХ.

Честитку митрополита Николаја преносимо у цјелости:

„Ваша Узоритости,

Оно што је душа људска одувијек жељела сазнати и за чим је непрестано чезнула, то нам се данас радосно објављује – живот послије смрти. Васкрсењем Господа Христа живот је доказан и објављен као стварност. Послије овог свеспасоносног догађаја, како да се не радују праведници и покајници и како да се грешници не отријезне и не пробуде, не напусте свој погубни живот и не крену путем новога живота, живота у Христу Васкрсломе?

Васкрсење Христово, Празник над празницима и Славље над слављима, насрдачније честитамо Вашој Узоритости, Вашем свештенству, монаштву и богољубивој пастви, поздрављајући Вас древним и најрадоснијим поздравом хришћана:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Митрополит Николај упутио је васкршњу честитку и хрватским званичницима у БиХ, Републици Српској и Федерацији БиХ, папском нунцију у БиХ господину Алесандру Д`Ерику и представницима дипломатског кора у БиХ.