Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава19.04.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ СЛУЖИО НА ВУЧИЈОЈ ЛУЦИ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у недјељу, 18. априла, у храму Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, општина Источни Стари Град, служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење четири свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске, те два свештеника са Кипра.

Свештеници са Кипра допутовали су у посјету парохији Вучија Лука у четвртак, 15. априла, у делегацији са још 34 грађанина те државе.

Владика Николај је у пригодној бесједи захвалио православној цркви и народу са Кипра на помоћи Српској православној цркви и српском народу у БиХ у вријеме протеклог рата.

Посебно нагласивши помоћ у изградњи храма Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, митрополит Николај је благословио и будућу сарадњу парохије са Вучије Луке и пријатеља са Кипра.

Православни свештеници са Кипра служили су у суботу, 17. априла, вечерње, уз саслужење локалног свештенства, а након тога је у Парохијском дому одржан културни програм на којем су наступила културно-умјетничка друштва „Свети Пантелејмон“ из Источног Старог Града, „Младост“ са Пала, „Славија“ из Источног Новог Сарајева и „Сретење“ из Рогатице, те гуслари, изворне групе и рецитатори.

Гости су храму Светог Пантелејмона поклонили свете сасуде.

Након што у понедјељак, 19. априла, посјете Стару цркву на Башчаршији и Саборни храм у Сарајеву, те сусретну се са митрополитом Николајем, гости из Кипра ће у уторак, 20. априла, отпутовати у Сремске Карловце, одакле ће у у сриједу, 21. априла, кренути на пут кући.