Loading...

 

  

 Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава

8.03.2013
БИЈЕЛЕ ПОКЛАДЕ И ПРВА НЕДЕЉА ПОСТА У СОКОЦУУ Недељу сиропусну, 17. марта, у Духовном центру храма Светога Пророка Илије у Сокоцу - „Романијске Лазарице“, одржана је дјечија духовна приредба на којој су учествовала дјеца хора „Пресвете Богородице Тројеручице“ из Сокоца. У наставку приредбе, глумац Велибор Ђорђић је за соколачке малишане извео луткарску представу „Црвенкапица“.

По завршетку приредбе, малишани су у храму заједно са својим родитељима присуствовали Акатисту Светим четрдесет мученика севастијских - Младенцима и вечерњем богослужењу.

Претходно тога дана, у храму је служена Света литургија на којој су соколачки свештеници упознали вјернике са изласком првог броја парохијског листа „Билтен храма Романијске Лазарице“.
Лист ће излазити неколико пута годишње и биће бесплатан.

Први број листа посвећен је Великом посту, а свештеници ће га вјерницима дијелити приликом обиласка њихових домова и освећења водице.

Током прве недјеље поста, поред свакодневних богослужења у храму Светога Пророка Илије, служено је и Велико повечерје на коме је читан Велики канон Светога Андреја Критског.

У петак прве недјеље поста, Теодорову суботу и Недјељу Православља, у храму Светог Пророка Илије служене су Свете литургије на којима се велики број вјерника исповиједио и причестио.

Свете Литургије су служене и у филијалним храмовима Преподобне мати Параскеве на Војничком гробљу у Сокоцу, те Светог великомученика Георгија у Соколовићима и храму Свих Светих на Стјеницама.