Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава13.07.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ НА ПЕТРОВДАН СЛУЖИО У РУДОМ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у понедјељак, 12. јула, на православни празник Петровдан, у храму Светих апостола Петра и Павла у Рудом служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење шест свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Након литургије обављена је литија око храма, а потом и славски обред.

Митрополит Николај је честитао крсну славу свештеницима храма, Црквеном одбору, житељима Рудог и парохијанима руђанске парохије.

Владика Николај је у празничној бесједи указао на значај ове двојице првоврховних апостола у ширењу Јеванђеља Христовог и ријечи Божије.

Високопреосвећени је нагласио да су апостол Петар, који је био тврди поборник Јеванђеља и онај који је први исповједио Христа као Сина Божијег, и апостол Павле, који се од некадашњег прогонитеља хришћана преобратио у најревноснијег проповједника ријечи Христове, борбу за истину и Јеванђеље Христово потврдили и својом мученичком смрћу.

Митрополит Николај је у недјељу, 11. јула, на дан када Српска православна црква прославља Свете новомученике и свештеномученике дабробосанске, служио Свету архијерејску литургију у храму Светих апостола Петрта и Павла у Какњу, уз саслужење четири свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Владика Николај је том приликом честитао надолазећи празник и крсну славу тог храма и парохије – Петровдан.