• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


27.12.2017.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ОСВЕШТАО КРСТ У ВИДРИЋИМА КОД СОКОЦА


У туристичком комплексу будућег етно села у Видрићима, код Сокоца, данас је Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански господин Хризостом, уз саслужење бројног свештенства,те представника јавног и политичког живота локалне заједнице, сусједних општина и Републике Српске, као и великог броја вјерника осветио подигнути крст висине дванаест а ширине седам метара. Приликом обраћања митрополит Хризостом захвалио се свима који су дали свој допринос у изградњи овог знамења, које ће свједочити вјеру и жртву српског народа на овим просторима:
“ Од данас је ово Свето мјесто, јер је Крст Господњи постављен и освећен, те се пред њим молимо да нас увијек окрепљује и оснажује. Крст је симбол побједе живота над смрћу и добра над злом и увијек треба да нам је подсјетник да се треба борити и са Крстом побјеђивати. Ко год прође овим путем сјетиће се Господа, Његовог страдања и жртве. Нека ово знамење буде опомена на братство и слогу“, поручио је митрополит дабробосански господин Хризостом.

 Један од иницијатора ове идеје, Милан Јоловић Легенда захвалио се у своје и у име инвеститора Милана Станојевића, свима који су помогли да се отпочне изградња овог туристичког комплекса. „Захвалио бих се свим појединцима, предузећима, установама и локалној заједници, који су нам дали велику подршку како би отпочели реализацију овог пројекта. Ово мјесто нас обавезује да и даље улажемо и градимо. Уз благослов нашег Високопреосвећеног митрополита, на прољеће планирамо изградњу православне цркве, у руском стилу. Биће нам потребна како морална, тако и финансијска помоћ како би ово подручје постало туристички препознатљиво“ истакао је Јоловић.


Православни крст, који је изграђен у руском стилу, димензија 12×7 метара од данас краси Голо брдо надомак Видрића. У марту наредне године на поменутој локацији градиће се црква чији ће идејни творац такође бити архитекта Новица Мотика.


 


АРХИВА ВИЈЕСТИ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"