Loading...

 Препоручујемо

 

 Страницу одржава


26. 06. 2015.
ПОНОВО ОСКРВНАВЉЕНО ПРАВОСЛАВНО ГРОБЉЕ У НАСЕЉУ ОСИЈЕК

Непознати починиоци поново су оскрнавили православно гробље у насељу Осијек у федералној општини Илиџа, гдје су на гробовима исписивали непримјерене графите, ломили вазе за цвијеће и порушили камени стуб на гробљанској капији.

Прочитај више


24. 06. 2015.
НАЈАВА: ВИДОВДАНСКИ ДАНИ - РОМАНИЈСКО КОСОВО


24. 06. 2015.
ЗАВРШЕНА ПРВА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ОМЛАДИНЕ

Прва међународна конференција српске православне омладине под називом „Само слога Србина спасава“, која је окупила младе из свих крајева Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Хрватске, завршена је у суботу, 20. јуна, у Источном Сарајеву.

Прочитај више


19. 06. 2015.
ОТВОРЕНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ОМЛАДИНЕ

Прва међународна конференција српске православне омладине под називом „Само слога Србина спасава“ отворена је у Источном Сарајеву, у уторак 16. јуна.

Прочитај више


19. 06. 2015.
У МАНАСТИРУ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА НА РАВНОЈ РОМАНИЈИ ОБИЉЕЖЕН ДАН ОДБРАНЕ САРАЈЕВСКO-РОМАНИЈСКЕ РЕГИЈЕ

У манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији обиљежен је, у уторак 16. јуна, Дан одбране Сарајевско-романијске регије, који је организовао Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске.

Прочитај више


13. 06. 2015.
КОНЦЕРТ СТУДЕНАТА СМЈЕРА ЗА ЦРКВЕНУ МУЗИКУ И ПОЈАЊЕ МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

У храму Светог Василија Острошког на Добрињи, Источно Сарајево, у четвртак 11. јуна, студенти Смјера за црквену музику и појање Музичке академије у Источном Сарајеву одржали су концерт црквене музике.

Прочитај више


13. 06. 2015.
ДЈЕЦА И ОМЛАДИНА СВОЈИМ АКТИВНОСТИМА УКАЗАЛИ НА ЗНАЧАЈ ЗАШТИТЕ ЧОВЈЕКОВЕ ОКОЛИНЕ

Српска православна општина которачка и братство храма Светог Василија Острошког у Источној Илиџи организовали су протеклих дана активности на подизању свијести о заштити животне околине.

Прочитај више


12. 06. 2015.
МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА“

Српска православна црквена општина которачка у Добрињи, Источно Сарајево, организује у Источном Сарајеву, од 16. до 20. јуна, Прву међународну конференцију српске православне омладине, под називом „Само слога Србина спасава“.

Прочитај више


10. 06. 2015.
ДОБРОЧИНСТВО У СЛАВУ СРПСКИХ ЈУНАКА

Предузеће „Романијапутеви“ из Сокоца, преко своје радне јединице у Вишеграду, извршило је проширење и уређење приступног пута до Спомен капеле у Вардишту подигнуту у знак сјећања на 440 српских јунака, изгинулих 1915. године на простору од Вардишта до Кремана.

Прочитај више


09. 06. 2015.
НОВО ИЗДАЊЕ „СРБЉАКА“

Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „Дабар“, са сједиштем у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда, објавила је ново двотомно издање богослужбене књиге „Србљак“, на преко 1.500 страница.

Прочитај више


08. 06. 2015.
ПОЗДРАВ ЕПИСКОПА ГРИГОРИЈА ПАПИ ФРАЊИ У САРАЈЕВУ

Током екуменског и међурелигијског сусрета у Фрањевачком међународном студентском центру у Сарајеву, 6. јуна 2015. године, Епископ захумско-херцеговачки и приморски г. Григорије упутио је сљедећи поздрав папи Фрањи:

Прочитај више


08. 06. 2015.
СЛАВА ХРАМА НА СТЈЕНИЦАМА КОД РОГАТИЦЕ

У недељу Свих Светих, 7. јуна, прослављена је крсна слава храма у селу Обртићима, на Стјеницама код Рогатице.

Прочитај више


01. 06. 2015.
ДУХОВИ – СЛАВА МАНАСТИРА ВОЗУЋИЦЕ

Манастир Свете Тројице - Возућица код Завидовића прославио је, у недјељу 31. маја, по ко зна који пут у својој историји крсну славу.

Прочитај више


01. 06. 2015.
МАНАСТИР У ОЗЕРКОВИЋИМА ПРОСЛАВИО СЛАВУ

Манастир Свете Тројице у Озерковићима прославио је, у недјељу 31. маја, храмовну славу – Силазак Светог Духа на Апостоле.

Прочитај више


01. 06. 2015.
НАРОДНИ САБОР НА ТРОЈИЧИНДАН У СОКОЦУ

Празник Силаска Светог Духа на Апостоле свечано је прослављен у Сокоцу, уз традиционални народни сабор код храма Светог пророка Илије.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести