Loading...

 Препоручујемо

 

 Страницу одржава


25. 02. 2015.
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ЕПАРХИЈСКОГ САВЈЕТА МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРОБОСАНСКЕ

У резиденцији Митрополије дабробосанске у Сарајеву одржана је, у четвртак 19. фебруара, редовна сједница Епархијског савјета Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


25. 02. 2015.
ОБНАВЉА СЕ СПОМЕН КАПЕЛА СА КОСТУРНИЦОМ У ВАРДИШТУ

Вијек након погибије 440 српских војника у Првом свјетском рату на подручју Вардишта, почиње обнова спомен капеле у костурнице у овом пограничном селу.

Прочитај више


17. 02. 2015.
СЈЕЋАЊЕ НА КАРАЂОРЂА И ЊЕГОВЕ УСТАНИКЕ

У организацији Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Владе Републике Српске, у манастиру Успења Пресвете Богородице у Добруну код Вишеграда, на празник Сретења Господњег је обиљежена 211. годишњица подизања Првог српског устанка.

Прочитај више


17. 02. 2015.
ДУХОВНИ ПРОГРАМ ЗА ДЈЕЦУ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

У Културном центру у Источном Новом Сарајеву је, у петак 13. фебруара, уочи православног празника Светог мученика Трифуна, одржан Духовни програм за дјецу који je организовао „Форум театар“ из Источног Сарајева.

Прочитај више


17. 02. 2015.
УРУЧЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

У недјељу, 8. фебруара, у храму Светог Василија Острошког у Добрињи, служена је Света литургија, на којој су ученицима основних школа у Источном Сарајеву уручене пригодне награде за најбоље ликовне и литерарне радове посвећене Светом Сави.

Прочитај више


06. 02. 2015.
„СЛОГА“ ЈЕ ОПСТАЛА ЗАХВАЉУЈУЋИ ДОБРИМ ЉУДИМА И БОЖИЈЕМ БЛАГОСЛОВУ

Интернет портал „Фронтал.РС“ објавио је интервју с диригентом сарајевског Српског пјевачког друштва „Слога“ мр Стефаном Мојсиловићем, који доносимо у цијелости:

Српско пјевачко друштво „Слога“ из Сарајева, основано је далеке 1888. године и од тада, без прекида, постоји и опстаје упркос многобројним историјским околностима и препрекама.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести