Loading...

 Препоручујемо

 

 Страницу одржава


29. 01. 2014.
ПРОМОВИСАНО ФОТОТИПСКО ИЗДАЊЕ САРАЈЕВСКОГ ЗАКОНОПРАВИЛА СВЕТОГ САВЕ

У народном дому манастира Успења Пресвете Богородице у Добруну код Вишеграда, у суботу 25. јануара, одржана је промоција фототипског издања сарајевског преписа Законоправила Светог Саве, које је уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског господина Николаја објавила Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „Дабар“.

Прочитај више


29. 01. 2014.
У ЧАЈНИЧУ ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ САВА

Празник Светог Саве, првог архиепископа и просвјетитеља српског свечано је прослављен на подручју Чајнича.

Прочитај више


29. 01. 2014.
САВИНДАН У СОКОЦУ

У храмовима на подручју Црквене општине и парохије соколачке, у понедјељак 27. јануара, свечано је прослављен, литургијски као и низом пригодних манифестација, празник Светог Саве, првог архиепископа и просвјетитеља српског.

Прочитај више


28. 01. 2014.
СВЕТИ САВА – ХРАМОВНА СЛАВА У БЛАЖУЈУ

Храм Светог Саве на Врелу Босне у Блажују прославио је, у понедјељак 27. јануара, своју крсну славу Светог Саву, првог архиепископа и просвјетитеља српског, у присуству великог броја вјерника из Источног Сарајева и других градова Републике Српске, који су прије рата живјели на подручју парохије блажујске.

Прочитај више


28. 01. 2014.
ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ

Празник Светог Саве, првог архиепископа и просвјетитеља српског, свечано је прослављен у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, служењем Свете литургије, пригодним програмом и подјелом светосавских пакетића.

Прочитај више


26. 01. 2014.
У САБОРНОЈ ЦРКВИ ОДРЖАНА МОЛИТВА ЗА ЈЕДИНСТВО ХРИШЋАНА

Благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског господина Николаја и његовог замјеника Епископа захумско-херцеговачког господина Григорија, у суботу 25. јануара, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, одржана је Вечерња служба са молитвом за јединство хришћана.

Прочитај више


23. 01. 2014.
НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПОСЈЕТИО САБОРНУ ЦРКВУ

Начелник Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић посјетио је данас Саборну цркву Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву гдје је са старјешином протојерејем Бориславом Ливопољцем обишао радове на рестаурације ентеријера цркве.

Прочитај више


22. 01. 2014.
НАЈАВА: ПРОМОЦИЈА САРАЈЕВСКОГ ЗАКОНОПРАВИЛА

Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „Дабар“ организује у суботу, 25. јануара, са почетком у 19 часова, у Народном дому манастира Успења Пресвете Богородице у Дубруну, промоцију фототипског издања сарајевског преписа Законоправила Светог Саве.

Прочитај више


22. 01. 2014.
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ У ВИШЕГРАДУ

На велики хришћански празник Богојављење, у Вишеграду је, код ћуприје на Дрини, четврти пут заредом одржано пливање за Часни крст.

Прочитај више


22. 01. 2014.
БОГОЈАВЉЕЊЕ У ЧАЈНИЧУ

Велики хришћански празник Богојављење прослављен је у храму Успења Пресвете Богородице у Чајничу.

Прочитај више


13. 01. 2014.
ОРИЈАНА ЛИВОПОЉАЦ: ГДЈЕ ГОСПОД ЖИВИ

У сусрет радосним празницима Рођења по плоти Господа и Спаса нашега Исуса Христа и просветитеља и учитеља српског Светога Саве, са благословом Митрополита дабробосанског г. Николаја у издању Издавачке кућа Митрополије дабробосанске „ДАБАР“, свјетлост дана угледала је предивна књига попадије Оријане Ливопољац, подједнако намијењена нашим најмлађим читаоцима, а такође и нама одраслима који се, са срцем испуњеним радошћу, присјећају предивних дана детињства...

Прочитај више


13. 01. 2014.
БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ У СОКОЦУ

Велики празник Рођења Господа Исуса Христа – Божић, у уторак 7. јануара, свечано је прослављен у храмовима на подручју Сокоца.

Прочитај више


08. 01. 2014.
БОЖИЋ ПРОСЛАВЉЕН У САРАЈЕВУ

У храмовима Митрополије дабробосанске, у уторак 7. јануара, служењем Светих литургија свечано је прослављен најрадоснији хришћански празник, Рођење Господа Исуса Христа – Божић.

Прочитај више


05. 01. 2014.
ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИЋИ ЗА ЛИЦА СА ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ

Чланови православне омладине при Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву организовали су данас у Источном Сарајеву дружење и подјелу 20 божићних пакетића за лица са потешкоћама у развоју при Удружењу омладине са инвалидитетом и родитеља дјеце са потешкоћама у развоју „Вратите нам осмијех“.

Прочитај више


05. 01. 2014.
ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ 50 ПАКЕТА

У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву данас је подијељено 50 хуманитарних пакета са основним намирницама за социјално угрожена лица у Сарајеву.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести