Loading...

   Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава8.03.2013
„СОКО“ РАСПИСАО КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ КРАТКУ ПРИЧУ О ТЕМИ „ХРИСТОС ВАСКРСЕ“Редакција часописа за духовну и културну просвјету "СОКО" Српског соколског друштва "Соко" из Добруна, код Вишеграда, расписала је традиционални конкурс за најбољу кратку причу о теми "Христос Васкрсе".

Прочитај више


8.03.2013
ПРЕДАВАЊЕ У СОКОЛАЧКОМ ДУХОВНОМ ЦЕНТРУ

У недјељу, 14. априла, с почетком у 17.00 часова, у Духовном центру „Романијске Лазарице“ у Сокоцу биће одржано предавање на тему: „Милански Едикт и слобода хришћана“.

Предавач је професор Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ у Фочи др Далибор Петровић.


8.03.2013
БИЈЕЛЕ ПОКЛАДЕ И ПРВА НЕДЕЉА ПОСТА У СОКОЦУСоколац, Бијеле покладе
У Недељу сиропусну, 17. марта, у Духовном центру храма Светога Пророка Илије у Сокоцу - „Романијске Лазарице“, одржана је дјечија духовна приредба на којој су учествовала дјеца хора „Пресвете Богородице Тројеручице“ из Сокоца. У наставку приредбе, глумац Велибор Ђорђић је за соколачке малишане извео луткарску представу „Црвенкапица“.

Прочитај више


14.03.2013
У САБОРНОЈ ЦРКВИ У САРАЈЕВУ ПОСТАВЉЕН МЕРМЕРНИ ПОД

Сарајево, нови под Саборне цркве
Полагањем мермерних плоча окончани су радови на изградњи пода у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, који су дио вишегодишњег пројекта обнове, реконструкције и рестаурације овог храма.

Прочитај више


03.02.2013
СВЕТИ САВА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У СОКОЦУВелики српски и православни празник посвећен Светом Сави – првом архиепископу и просвјетитељу српском – прослављен је свечано и пригодним манифестацијама у Црквеној општини и парохији соколачкој.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести