Loading...

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава5.10.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ПРИМИО ФРАНЦУСКОГ АМБАСАДОРА РОЛАНА ЖИЛАЊегово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у понедјељак, 25. октобра, у својој резиденцији у сједишту Митрополије дабробосанске у Сарајеву примио Његову екселенцију амбасадора Републике Француске у БиХ господина Ролана Жила.

Прочитај више


25.10.2010
ХАЏИЈЕ ИЗ РС И СРБИЈЕ ОБИЉЕЖИЛЕ КРСНУ СЛАВУЊегово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у недјељу, 24. октобра, служио Свету архијерејску литургију у манастиру Свете Тројице у Озерковићима, код Сокоца, поводом празновања Иконе Пресвете Богородице Јерусалимске, чија се копија налази у манастирском храму.

Прочитај више


18.10.2010
ОСКРНАВЉЕНО ПРАВОСЛАВНО ГРОБЉЕ У ТРАВНИКУНепознати вандали оскрнавили су православно гробље на Шарића брду, недалеко од Храма Успенија Пресвете Богородице у Травнику.

Према ријечима пароха травничког протонамјесника Горана Живковића, на земљу је оборено пет надгробних споменика, а један је оштећен.

Он је навео да му је оштећење надгробних споменика пријавио један од вјерника који је то примјетио када је дошао да ода помен својим наближим који су сахрањени у том гробљу.


Одмах сам видио да су оштећени споменици покојника из породица Стојановић, Миловановић и других. Споменици су највјероватније оштећени у току посљедњих неколико дана, а о свему је обавијештена полиција која је одмах дошла и обавила увиђај", рекао је Живковић.

Он је навео да је за вријеме његовог службовања у Травнику у протеклих 10 година ово гробље било мета вандала још само 2001. године, када су наркомани оштетили неколико споменика.


18.10.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ СЛУЖИО У ВАРЕШУЊегово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у четвртак, 14. октобра, на православни празник Покров Пресвете Богородице, у истоименом храму у Варешу служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење четири свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Пошто је овај празник и слава храма, након литургије је обављен славски обред.

Митрополит Николај честитао је парохијанима празник и славу храма, а посебно овогодишњем куму Радоју Ерићу из Вареша.

У пригодној бесједи, владика Николај говорио је о празнику, те истакао да се и сада, као и прије, окупљамо у овоме храму да би се помолили Богу да нам опрости гријехе, те за напредак својих укућана као и свих житеља Вареша.


08.10.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ НА ПРАЗНИК СВЕТЕ ТЕКЛЕ СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ У САРАЈЕВУ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Николај је у четвртак, 7. октобра, на православни празник свете првомученице Текле равноапостолне,
служио Свету архијерејску литургију у Старој српској православној цркви на Башчаршији у Сарајеву, уз саслужење 11 свештеника и два ђакона Митрополије дабробосанске.

Прочитај више